ETUSIVULLEVERKKOLUOTSI - TOTEUTUS
SYNOPSISPEDAGOGINEN KÄSIKIRJOITUSRAKENNE JA SISÄLLÖLLINEN KÄSIKIRJOITUSTEKNINEN KÄSIKIRJOITUSTOTEUTUSTESTAUSARVIOINTI

TEKSTIT
KUVAT
AUDIO- JA VIDEOMATERIAALI
TUNNUKSET
KOOSTAMINEN
VIIMEISTELY
Etusivulle


TUNNUKSET

Valitsemastasi verkkokurssin toteutustavasta riippuu, tarvitseeko Sinun tehdä kurssille käyttäjätunnuksia ja salasanoja. Oppimisalustat ovat useimmiten valmiiksi suojattuja, eikä niihin pääse ilman tunnuksia. Tällöin käyttäjätunnukset ja salasanat on tehtävä sekä verkkokurssin suunnittelijoille että opiskelijoille ja ohjaajille. Opiskelijoille annetaan vähäisemmät oikeudet (ns. user-oikeudet), kun taas verkkokurssin suunnittelijoille ja ohjaajille heidän tehtävistään riippuen joko tutor- tai supervisor –oikeudet.

Mikäli verkkokurssi on itsenäinen www-sivusto, voit halutessasi salasanasuojata sen. Suojausta tehdessä ota yhteyttä sen palvelimen ylläpitäjään, mihin verkkokurssin sijoitat. Itse tunnusten teko tapahtuu tämän jälkeen erityisillä suojausohjelmilla, joita löydät esimerkiksi internetistä.

vinkki

Magenta Systemsin tarjoamat suojausohjelmat.


Verkkokurssien tunnukset Chydenius-Instituutissa

Chydenius-Instituutissa oppimisalustoille tehtävät tunnukset hoidetaan keskitetysti. Optima -oppimisalustan tunnukset tekee kunkin ympäristön admin (Avoin yliopisto: Sari Paajanen tai Tuomo Kokkonen; Chydenius-Instituutti: Mervi Ahonen; tietoteollisuus: Pentti Impiö; luokanopettajakoulutus: Leena Isosomppi). Mikäli haluat suojata www-sivuston, voit ottaa yhteyttä Tuomas Palosaareen.

 

 
 
    Etusivu | Synopsis | Pedagoginen käsikirjoitus | Rakenne ja sisällöllinen käsikirjoitus
Tekninen käsikirjoitus | Toteutus | Testaus | Arviointi
Sivun
alkuun


© Chydenius-Instituutti