ETUSIVULLEVERKKOLUOTSI - ARVIOINTI
SYNOPSISPEDAGOGINEN KÄSIKIRJOITUSRAKENNE JA SISÄLLÖLLINEN KÄSIKIRJOITUSTEKNINEN KÄSIKIRJOITUSTOTEUTUSTESTAUSARVIOINTI


JULKISTAMINEN
KURSSIN TOTEUTTAMINEN
YLLÄPITO
ARVIOINTI
JATKOKEHITTELY
MALLIPOHJAT
ETUSIVULLE


JULKISTAMINEN

Verkkokurssin ensimmäinen varsinainen koetinkivi on sen julkistaminen opiskelijoiden käyttöön. Opiskelijat testaavat todellisessa käytössään verkkokurssisi toimivuutta ja sen sisällöllisen, pedagogisen että teknisen toteutuksen onnistuneisuutta.

Ennen verkkokurssin julkistamista kannattaa vielä kertaalleen tarkistaa verkkokurssin osiot läpi virheiden ja ongelmien poistamiseksi. Kaiken tulee toimia moitteettomasti ja olla valmiina opiskelijoita varten.

Verkkokurssin julkistamisvaiheessa verkko-oppimisympäristö avautuu opiskelijoiden käyttöön. Opiskelijoille annetaan mahdolliset käyttäjätunnukset oppimisalustaan ja/tai verkko-oppimateriaaliin riittävien (mielellään kirjallisten) ohjeiden kera.

Verkkokurssin julkistaminen voi tapahtua

  1. Lähiopetusjaksolla, jolloin opiskelijat ovat ohjaajan kanssa samassa koulutustilassa. Lähiopetuksessa on helppo opastaa opiskelijoita verkkokurssin teknisten työvälineiden käyttöön.

  2. Etäopiskelujaksolla, jolloin opiskelijat ovat maantieteellisesti hajallaan esim. kotona, kirjastoissa, oppimiskeskuksissa tai missä tahansa missä on mahdollisuus päästä tietoverkkoihin. Etäjaksolla olevia opiskelijoita voidaan ohjata ainoastaan asiallisten ja toimivien (yleensä kirjallisten) ohjeiden avulla, jotka toimitetaan opiskelijalle esimerkiksi postitse ja sähköpostitse käyttäjätunnusten ohessa.

 

 
    Etusivu | Synopsis | Pedagoginen käsikirjoitus | Rakenne ja sisällöllinen käsikirjoitus
Tekninen käsikirjoitus | Toteutus | Testaus | Arviointi
Sivun
alkuun


© Chydenius-Instituutti